lördag 1 oktober 2011

LiL bevakar upplösningen av div 4 Elit Halland

Divisionen med det något missvisande namnet 4 Elit Halland avgjordes alldeles nyss. LiL:s utsända bevakade seriefinalen mellan Alets IK-Snöstorp/Nyhems FF som spelades på Alevallen inför 221 vittnen (högsta publiksiffran sedan Chelsea var på träningsläger i Alet 1972). Det var de grönklädda gästerna i SNFF som drog det längsta strået och vann med 0-2, vilket gav serievinst och direktuppflyttning till division 3. Alet, som inför sista omgången ledde serien, hamnade i och med förlusten på tredje plats och missade därmed kvalplatsen som Lerkils IF knep tack vare hemmavinst mot Ginsten.

Alet, i röda tröjor och blåa byxor, körde fast i dimman

Det var en rafflande match som bjöd på dramatik på högsta nivå. Inne i centrala Halmstad var det minuter före avspark strålande sol, men Alevallen låg insänkt i en kompakt dimma som var så tjock att domaren var tvungen att bryta matchen ett kort tag efter 26 spelade minuter. Dittills hade spelet böljat fram och tillbaka, det formstarka SNFF stack upp mot ett Alet som inför matchen endast hade tre poäng på de tre senaste matcherna. Efter uppehållet tog dock hemmalaget tag i taktpinnen, och därför kändes det ologiskt när Snöstorp gjorde 0-1 på en kontring.

Jag har bara sett Snöstorp spela en match förutom den här i år, en galen match på Söndrums IP som Astrio vann med 1-0 efter fyra röda kort för SNFF. Disciplinproblemen i österlaget verkar inte vara helt lösta, strax efter målet provocerade Johan Södergren (f.d. Karlsson) Inel Arslanovic så till den milda grad att den senare kände sig nödgad att sparka ner Södergren. Assisterande domaren såg hela förloppet och Arslanovic visades ut.

I andra halvlek tog Alet över allt mer. Jonas Sandqvist på innermittfältet fördelade bollar ut på båda kanterna, och ett varierat och inspirerat anfallsspel ledde till ett flertal farliga chanser för hemmalaget. Samtidigt rapporterade speakern att Tölö slagit Varbergs GIF och att Alet därmed skulle ta tillbaka serieledningen vid ett kvitteringsmål. Spänningen steg, solen skingrade småningom de sista resterna av dimman, och precis när det kändes som att Alet skulle få in en kvittering satte Vidan Ademi 0-2 till gästerna på en ny kontring. Vid 0-1 levde matchen i högsta grad, vid 0-2 i minut 85 var det - ridå. Trots att Maths Salo byttes in i slutet kunde inte Alet rå på Snöstorp vars sejour i division 4 Elit bara blev ettårig.
På det hela taget en trevlig och underhållande match som var förvånansvärt välspelad.

Nu måste jag sluta blogga och cykla in till IS Halmias sista hemmamatch den här säsongen, idag står Tenhult för motståndet. Väl mött där!